Termeni si conditii

1. Prin utilizarea acestui Site, sunteti de acord cu aceste conditii de utilizare.

Acceptarea serviciilor

Serviciile website-ului "www.abonamente.timpark.ro" sunt oferite de Serviciului Public de Interes Local pentru Administrarea Parcarilor Publice in Municipiul Timisoara - TIMPARK, prescurtat SPAPP - TIMPARK exclusiv persoanelor care sunt de acord cu termenii si conditiile expuse in continuare.

Prin bifarea casutei "Accept termenii si conditiile" va declarati acordul dvs. cu privire la prezentele conditii ale site-ului nostru. Eventualele conditii pe care utilizatorul ar dori sa le impuna termenilor si conditiilor acestui site sunt automat excluse si nu vor fi recunoscute de catre operatorul site-ului.

2. Proprietatea Continutului

Site-ul si tot ceea ce cuprinde acesta, incluzand, dar fara limitare toate textele si imaginile ("Continut") care sunt in proprietatea si sub dreptul de autor (copyright) al Societatii SPAPP - TIMPARK sau al altora cu toate drepturile rezervate daca este cazul, cu exceptia cazului in care nu este altfel specificat.

Continutul si software-ul de pe acest website sunt proprietatea SPAPP - TIMPARK si/sau a furnizorilor sai si sunt protejate de legile romane si internationale de copyright.

Utilizatorii sunt de acord ca au autorizatie din partea SPAPP - TIMPARK numai de a vizita si/sau a detine o copie a paginilor acestui site strict pentru uzul sau personal si ca nu vor duplica, descarca, publica, modifica sau distribui in alt fel materialul de pe acest website decat in scopul de a revizualiza informatii privind conditiile de eliberare a abonamentelor pentru parcare sau pentru a achizitiona abonamentele pentru parcare cu valabilitate in zona de aplicare a Sistemului de parcarea TimPark - adoptat prin Hotararea Consiliului Local al Municipiului Timisoara nr. 63/2013, cu modificarile si completarile ulterioare.

3. Utilizarea Site-ului

SPAPP - TIMPARK acorda permisiunea de a utiliza Site-ul in urmatoarele conditii:

Se poate descarca Continutul, insa doar pentru folosul personal si ne-comercial si cu conditia de a va conforma cu informatiile referitoare la dreptul de autor (copyright) si alte drepturi de proprietate intelectuala cuprinse in Continut; Utilizatorii nu au permisiunea sa distribuie, sa modifice, sa copieze (cu exceptia celor mai sus mentionate) fara acordul scris al SPAPP - TIMPARK; Este interzis sa se foloseasca Site-ul pentru a afisa sau transmite orice fel de material ce are caracter amenintator, fals, inselator, abuziv, de hartuire, licentios, calomniator, vulgar, obscen, scandalos, instigator, pornografic sau profanator, sau orice alt fel de material care poate constitui sau incuraja un comportament ce va putea da nastere unei infractiuni, sau ar putea conduce la raspundere civila, sau ar incalca in alt mod legea. SPAPP - TIMPARK va coopera cu oricare dintre autoritatile desemnate sa aplice legea si se va conforma oricaror hotarari judecatoresti prin care SPAPP - TIMPARK este obligata sa dezvaluie identitatea oricarei persoane care ar afisa sau transmite orice fel de informatie sau material de acest fel pe sau prin intermediul Site-ului; Este interzis sa se utilizeze Site-ul in scop de publicitate sau pentru orice fel de cerere/oferta cu caracter comercial.

4. Confidentialitate

Orice date cu caracter personal precum: numele, adresa, numarul de telefon, sau adresa de e-mail ale utilizatorilor transmisa pe Site prin posta electronica sau prin alta modalitate vor fi folosite in conformitate cu "Notificare Privind Confidentialitatea" (Accesul se face prin Site). Orice alt fel de comunicari sau materiale ce vor fi transmise pe acest Site, precum intrebari, comentarii, sugestii sau alte mesaje de acest fel vor fi considerate ca neconfidentiale si neprotejate de drepturi de proprietate intelectuala determinate.

5. ABONAMENTELE

Toate abonamentele comercializate prin intermediul site-ul online abonamente.timpark.ro sunt valabile in perimetrul de aplicare al Regulamentului de funcţionare a sistemului de parcare a autovehiculelor in Municipiul Timisoara - TimPark, adoptat prin Hotararea Consiliului Local al Municipiului Timisoara nr. 63/2013, cu modificarile si completarile ulterioare.

Prin intermediul site-ul online abonamente.timpark.ro pot fi achizitionate doar urmatoarele tipuri de abonamente:

a) Abonament de tip "COMBINAT I + II + III" - care confera - pentru perioada pentru care a fost achizitionat - un drept de stationare nelimitat in orice loc de staţionare semnalizat din zona tarifara I (rosie), din zona tarifara II (galbena), respectiv din zona tarifara III (albastra). Acest tip de abonament nu confera drept de stationar in zona 0 (verde);

a) Abonament de tip "COMBINAT I + II" - care confera - pentru perioada pentru care a fost achizitionat - un drept de stationare nelimitat in orice loc de staţionare semnalizat din zona tarifara I (rosie), din zona tarifara II (galbena). Acest tip de abonament nu confera drept de stationar in zona 0 (verde);

b) Abonament pentru zona tarifara I (rosie) - care confera - pentru perioada pentru care a fost achizitionat - un drept de stationare nelimitat in orice loc de staţionare semnalizat din zona I - rosie;

c) Abonament pentru zona tarifara II (galbena) - care confera - pentru perioada pentru care a fost achizitionat - un drept de stationare nelimitat in orice loc de staţionare semnalizat din zona II - galbena;

d) Abonament pentru zona tarifara III (albastra) - care confera - pentru perioada pentru care a fost achizitionat - un drept de stationare nelimitat in orice loc de staţionare semnalizat din zona III - albastra;

e) Abonament de Zona cu Rezident

f) Abonament de Rezident

g) Abonament Exceptat Electric

Toate abonamentele comercializate prin intermediul site-ul online abonamente.timpark.ro se elibereaza doar pentru anul calendaristic in curs, pentru o perioada minima de 5 de zile lucratoare, respectiv cu valabilitate maxima pana la data de 31 decembrie a anului in curs.

Eliberarea tuturor tipurilor de abonamente se face conditionat de faptul ca autovehiculul pentru care se solicita abonamentul sa aiba inspectia tehnica periodica la zi a autovehiculului, respectiv ca pentru acel autovehicul nu se datoreaza niciun fel de obligatii financiare catre operatorul Sistemul de parcare TimPark SPAPP - TIMPARK

Nu se pot elibera niciun fel de abonament pentru autovehiculele care au o masa maxima autorizata de peste 3,5 tone.

5.1 Conditii necesare de indeplinit la achizitia abonamentului.

5.1. a. Abonament de Zona cu Rezident

Daca se doreste achizitionarea unui Abonament de Zona, la care sa asociati tipul de Rezident (Zone parcare: Ab. Combinat I+II+III, Ab. Combinat I+II, Ab. Zona Rosie - I, Ab. Zona Galbena - II , Ab. Zona Albastra - III), acesta poate fi achizitionat (platit cu cardul) imediat ce ati incarcat documentele pe platforma.

Documentele incarcate pe aceasta platforma nu pot fi modificate sau sterse decat la cerere pe e-mail.

Pe platforma apare butonul "CUMPARA ABONAMENT", care va permite sa mergeti la pagina de setare a abonamentului si a zonei de parcare.

In cazul in care, urmare verificarilor ulterioare ale documentelor suport necesare pentru eliberarea abonamentului achizitionat, se constata ca nu sunt intrunite conditiile pentru a beneficia de facilitatea aferenta abonamentului de tip "REZIDENT", care permite stationarea in subzona unde se regaseste adresa de domiciului/resedinta a solicitantului, ne rezervam dreptul de a anula aceasta facilitate fara niciun preaviz.

Pe platforma va aparea butonul "CUMPARA ABONAMENT", care va permite sa mergeti la pagina de setare a abonamentului si a zonei de parcare. Dupa adaugarea abonamentului puteti merge sa achitati direct cu cardul in aplicatie acest abonament.

Acte necesare abonament:
- Carte de identitate, Certificat de inmatriculare cu ITP la zi;
daca este cazul si urmatoarele:
- Dovada dreptului de utilizare a auto de catre persoana fizica (daca auto este proprietatea unei persoane juridice);
- Certificat de casatorie (In cazul autovehiculelor detinute in comun de catre soti, in situatia in care sotul solicitant nu este inscris ca proprietar in certificatul de inmatriculare al autovehiculului);
- Certificat de nastere (In cazul autovehiculelor detinute in familie intre rude de gradul 1, in situatia in care solicitantul nu este inscris ca proprietar in certificatul de inmatriculare al autovehiculului);


5.1. b. Abonament de Rezident

Abonamentul de Rezident are tariful mai mic si da dreptul de a parca pe tot intervalul unei zile in interiorul unei subzone de parcare.

In cazul achizitionarii de abonamente de tip "REZIDENT", este necesara verificarea prealabila a documentelor suport incarcate, urmand a primi dreptul de a achizitiona acest tip de abonament doar in situatia in care sunt intrunite cumulativ conditiile impuse de Regulament.

Documentele incarcate pe aceasta platforma nu pot fi modificate sau sterse decat la cerere pe e-mail.

Acest abonament necesita validare (se asteapta ca un operator sa verifice documentele incarcate pe platforma).

Dupa validare pe platforma va aparea butonul "CUMPARA ABONAMENT", care va permite sa mergeti la pagina de setare a abonamentului si a zonei de parcare. Dupa adaugarea abonamentului puteti merge sa achitati direct cu cardul in aplicatie acest abonament.

Acte necesare abonament:
- Carte de identitate, Certificat de inmatriculare cu ITP la zi;
daca este cazul si urmatoarele:
- Dovada dreptului de utilizare a auto de catre persoana fizica (daca auto este proprietatea unei persoane juridice);
- Certificat de casatorie (In cazul autovehiculelor detinute in comun de catre soti, in situatia in care sotul solicitant nu este inscris ca proprietar in certificatul de inmatriculare al autovehiculului);
- Certificat de nastere (In cazul autovehiculelor detinute in familie intre rude de gradul 1,in situatia in care solicitantul nu este inscris ca proprietar in certificatul de inmatriculare al autovehiculului);


5.1. c. Abonament Exceptat Electric

Abonamentul Exceptat Electric este exclusiv pentru masinile cu propulsie 100% electrica. Abonamentul va permite sa parcati gratuit in Zona Rosie, Zona Galbena si Zona Albastra, conform regulamentului.

Acest abonament poate avea asociat si tipul de Rezident, daca dvs. aveti adresa de domiciliu in aria Sistemului Timpark. Aceasta asociere ramane in seama operatorului Timpark care verifica documentele incarcate pe platforma.

In cazul achizitionarii de abonamente de tip "vehicul cu propulsie electrica", este necesara verificarea prealabila a documentelor suport incarcate, urmand a primi dreptul de a achizitiona acest tip de abonament doar in situatia in care sunt intrunite cumulativ conditiile impuse de Regulament. Totodata, daca este cazul, va fi adaugata in mod automat si facilitatea conferita de abonamentul de tip "REZIDENT" care va permite stationarea in subzona unde se regaseste adresa de domiciului/resedinta a solicitantului.

Documentele incarcate pe aceasta platforma nu pot fi modificate sau sterse decat la cerere pe e-mail.

Acest abonament necesita validare (se asteapta ca un operator sa verifice documentele incarcate pe platforma).

Dupa validare pe platforma va aparea butonul "CUMPARA ABONAMENT", care va permite sa mergeti la pagina de setare a abonamentului si a zonei de parcare daca este cazul. Dupa adaugarea abonamentului puteti merge sa achitati direct cu cardul in aplicatie acest abonament.

Acte necesare pentru validare abonament: Certificat de inmatriculare cu ITP la zi.

Daca se doreste si asociere tipul Rezident

Acte necesare abonament:
- Carte de identitate, Certificat de inmatriculare cu ITP la zi;
daca este cazul si urmatoarele:
- Dovada dreptului de utilizare a auto de catre persoana fizica (daca auto este proprietatea unei persoane juridice);
- Certificat de casatorie (In cazul autovehiculelor detinute in comun de catre soti, in situatia in care sotul solicitant nu este inscris ca proprietar in certificatul de inmatriculare al autovehiculului);
- Certificat de nastere (In cazul autovehiculelor detinute in familie intre rude de gradul 1,in situatia in care solicitantul nu este inscris ca proprietar in certificatul de inmatriculare al autovehiculului);

5.2. Incarcarea documentelor justificative

Documentele odata incarcate pe aceasta platforma nu pot fi modificate sau sterse decat la cerere pe e-mail. Documentele vor fi verificate si validate de catre serviciul Timpark - SPPAP. In cazul in care incarcati documente falsificate, de orice natura, va supuneti prevederilor Codului penal in ceea ce privesc infractiunile de fals in inscrisuri, fals in declaratii, respectiv uzul de fals, fapte care pot fi pedepsite cu amenda penala sau inchisoare).

6. Exonerarea de Raspundere

UTILIZAREA ACESTUI SITE ESTE IN TOTALITATE PE RASPUNDEREA DUMNEAVOASTRA. SPAPP - TIMPARK SI SOCIETATILE SALE AFILIATE, FUNCTIONARII, DIRECTORII, AGENTII SAU ORICE ALTA PARTE IMPLICATA IN CONCEPEREA, PRODUCEREA SAU OFERIREA SITE-ULUI NU SUNT RASPUNZATOARE PENTRU DAUNE DIRECTE SAU INDIRECTE, DE ORICE NATURA, CE AR REZULTA DIN SAU IN LEGATURA CU UTILIZAREA ACESTUI SITE SAU A CONTINUTULUI SAU. SPAPP - TIMPARK NU ISI ASUMA NICIO RESPONSABILITATE SI NU VA FI RASPUNZATOARE PENTRU NICIO DAUNA SAU VIRUSI CARE AR PUTEA SA VA INFECTEZE COMPUTERUL SAU ALTE BUNURI IN URMA ACCESARII SAU UTILIZARII ACESTUI SITE, SAU DESCARCARII ORICARUI MATERIAL, INFORMATII, TEXT, IMAGINI.

SPAPP - TIMPARK nu raspunde sub nicio forma, in nicio masura si nu poarta niciun fel de responsabilitate pentru serviciul de procesare a platilor cu cardul, nefiind responsabil pentru niciun fel de eroare si/sau frauda decurgand din, sau in legatura cu acest serviciu. Totusi, desi serviciile de plata sunt oferite si dirijate in totalitate si in mod independent de catre furnizorii nostri, SPAPP - TIMPARK va intreprinde toate masurile rezonabile pentru a limita pe cat posibil riscul aparitiei acestor erori si/sau fraude.

SPAPP - TIMPARK nu isi asuma obligatia si nu garanteaza implicit sau expres pentru continutul de orice fel al site-ului, indiferent daca acesta este creat de Administratorul Site-ului sau este publicat in Site de partenerii sai contractuali sau la cererea acestora pentru a fi publicat pe Site (denumit in continuare "Continutul Site-ului"). Administratorul Site-ului va face toate eforturile rezonabile pentru a asigura acuratetea si increderea in Site si va incerca sa corecteze erorile si omisiunile cat mai repede posibil.

In masura permisa de lege, Administratorul Site-ului nu ofera niciun fel de garantii sau raspundere pentru Continutul Site-ului si, in masura permisa de lege, nu poate fi facut raspunzator pentru nicio pierdere sau prejudiciu ce ar putea rezulta din utilizarea oricarei parti, secvente, modul al Continutului Site-ului sau din imposibilitatea utilizarii acestuia, indiferent de cauza acesteia ori din interpretarea eronata a oricaror prevederi ale Continutului Site-ului.

Utilizatorii inteleg si accepta ca furnizarea serviciului oferit de acest Site poate fi afectata de anumite conditii obiective, precum si ca orice servicii oferite prin intermediul Site-ului sunt oferite potrivit principiului "asa cum sunt", "asa cum sunt disponibile", iar Utilizatorii folosesc aceste servicii pe riscul lor.

Utilizatorii inteleg si accepta ca SPAPP - TIMPARK este absolvit de orice raspundere in eventualitatea producerii oricarei opriri, intreruperi, ingreunari, disfunctionalitati sau erori in functionarea Site-ului, in situatia unei erori tehnice de orice fel sau oricaror erori in furnizarea serviciului, precum si in orice situatie in care nu s-ar dovedi in mod cert ca orice erori sau probleme de natura tehnica din cele mentionate mai sus se datoreaza in mod direct si exclusiv culpei grave a Administratorului Site-ului.

7. Link-uri pe site-urile unei terte parti

Site-ul poate contine link-uri catre alte site-uri aflate in proprietatea sau operate de alte parti decat SPAPP - TIMPARK. Astfel de link-uri sunt furnizate pentru a fi folosite numai daca utilizatorii doresc aceasta. SPAPP - TIMPARK nu controleaza, si nu este raspunzatoare pentru continutul si conditiile de confidentialitate sau securitate si de functionalitatea acestor site-uri.

Fara a se limita la cele mai sus mentionate, SPAPP - TIMPARK isi declina in mod special orice raspundere daca aceste site-uri:

- Incalca drepturile de proprietate intelectuala ale unei terte parti; - Sunt inexacte, incomplete sau contin informatii inselatoare; - Nu au caracter comercial sau nu raspund indeplinirii unui anumit scop; - Nu ofera o securitate adecvata; - Contin virusi sau alte elemente cu caracter distructiv; sau - Sunt licentioase sau calomnioase. De asemenea, SPAPP - TIMPARK nu autorizeaza continutul sau orice alte produse si servicii prevazute pe astfel de site-uri. Daca utilizatorii intra printr-un link pe astfel de site-uri sau pe acest site, acestia isi asuma personal riscul, fara a exista in acest sens permisiunea SPAPP - TIMPARK.

8. Revizuiri ale acestor Conditii de Utilizare

Serviciului Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice în Municipiul Timișoara – TIMPARK, prescurtat SPAPP -TIMPARK poate, in orice moment si fara notificare prealabila, sa revizuiasca aceste Conditii de Utilizare prin actualizarea lor. Utilizatorii sunt obligati sa respecte oricare si toate astfel de revizuiri si de aceea va trebui sa viziteze aceasta pagina a site-ului nostru in mod periodic pentru a lua la cunostinta de Conditiile de Utilizare actualizate.

Este interzisa utilizarea acestui site pentru a posta sau transmite orice fel de material ilegal, de amenintare, fals, inselator, abuziv, de hartuire, defaimator, vulgar, obscen, scandalos, incendiar, pornografic, profan sau orice alt material care ar putea constitui sau incuraja un comportament care ar putea fi considerat criminal, poate da nastere responsabilitatii civile sau viola orice lege. Oparatorul va coopera deplin cu orice autoritati care aplica legea si care poate solicita sau ordona SPAPP -TIMPARK sa comunice identitatea persoanelor care posteaza sau transmit astfel de informatii sau materiale. Utilizatorii sunt de acord ca SPAPP -TIMPARK sa poata, la alegerea sa, sa inceteze sau sa intrerupa accesul in continuare la acest site al utilizatorilor care nu au respectat Termenii si Conditiile de Utilizare. In momentul suspendarii sau incetarii accesului, utilizatorii trebuie sa inceteze utilizarea site-ului si sa distruga orice copii facute dupa orice parte a continutului sau. SPAPP -TIMPARK nu poate fi considerata raspunzatoare pentru daunele, costurile, raspunderile, cheltuielile (inclusiv cele judiciare) si sumele pentru intelegerile legate de orice proces, pretentie sau actiune depusa de catre un tert impotriva SPAPP -TIMPARK ca rezultat al neglijentei, proastei reprezentari, erori sau omitere din partea utilizatorilor, ori a incalcarii de catre utilizatori a Termenilor si Conditiilor de Utilizare, respectiv a legilor si/sau regulamentelor de aplicare. UTILIZATI ACEST SITE PE PROPRIA RESPONSABILITATE. NICI OPERATORUL DE PARCARE, SOCIETATEA SPAPP -TIMPARK, AFILIATII, DIRECTORII SAU MANAGERII, NICI AGENTII SAI SAU TERTII IMPLICATI IN CREAREA, PRODUCEREA SAU LIVRAREA SITE-ULUI NU SUNT RESPONSABILI PENTRU DAUNELE DIRECTE, INDIRECTE, PUNITIVE, INCIDENTALE, SPECIALE, LOGICE SAU ALTE DAUNE LEGATE DE UTILIZAREA ACESTUI SITE SAU A CONTINUTULUI INDIFERENT DACA SE REALIZEAZA PE BAZA UNUI CONTRACT, RESPONSABILITATE STRICTA SAU ALTA MODALITATE, CHIAR CU AVERTIZAREA PRIVIND POSIBILITATEA UNOR ASTFEL DE DAUNE.

9. Legislatie aplicabila si Jurisdictie

Aceste Conditii de Utilizare si utilizarea acestui site sunt guvernate de legile din Romania. Instantele competente din Romania vor avea jurisdictie exclusiva asupra oricaror si tuturor disputelor ce vor aparea din sau se vor referi la sau vor fi in legatura cu prevederile Conditiilor de Utilizare si/sau Continutul site-ului sau in cazul disputelor in care aceste Conditii de Utilizare si/sau acest site vor fi considerate fapte relevante pentru astfel de dispute.